Beheer

Een plan is één, het beheer is twee. Voor kleinere locaties is het behapbaar om dat handmatig te doen. Sommige beheeronderdelen kunt u zelf uitvoeren, maar uiteraard kunt u ook alles aan ons laten.

Beheersplan

Onze bevindingen uit de risicoanalyse worden verwerkt in een digitaal beheersplan. Ook eenmalige én periodieke maatregelen worden daarin opgenomen. Dankzij dit plan – inclusief tappuntenlijst en een check of toestellen beveiligd zijn – weet u precies wat er moet gebeuren.

Keerklep Controle

Legionella Dossier

Beheer en controles: bij legionellapreventie komt veel kijken. En dan komen er ook nog maandelijkse of soms zelfs wekelijkse beheersmaatregelen bij, zoals het spoelen van ongebruikte kranen of het loggen van temperatuurmetingen. Gelukkig kan er heel wat werk uit handen worden genomen dankzij Legionella Dossier, Clip’R en SFELLA. Drie slimme oplossingen.

Monstername

Periodiek nemen we een watermonster, zodat mogelijke groei van de bacterie geconstateerd wordt, en in de kiem gesmoord wordt. Is er een normoverschrijding? Dan komen we uiteraard in actie.

Wij nemen de volgende monsters:

Risicoanalyse

Jaarlijks raken in Nederland honderden mensen besmet met legionella. Om te voorkomen dat de ziekte in úw gebouw wordt opgelopen, brengen we allereerst de risico’s in kaart. Vervolgens kunnen we de bacterie zoveel mogelijk kansen ontnemen om zich te vermenigvuldigen.